Ana asked 5 месеци ago
Zdravo, htela bih da Vas pitam da li je jača doza concor 1,25 ili propranolol 40mg jedna četvrtina ?pozdrav

1 Answers
Dr Vladimir ŽivkovićDr Vladimir Živković answered 5 месеци ago
Zdravo! Oba leka koje ste naveli, Concor (bisoprolol) i Propranolol, su beta-blokatori koji se koriste za tretiranje visokog krvnog pritiska, srčanih aritmija i drugih stanja srca. Concor 1,25 se odnosi na 1,25 mg bisoprolola, dok Propranolol 40 mg označava 40 mg propranolola. Međutim, važno je napomenuti da su ovi lekovi različiti i ne možemo direktno uporediti doze. Concor 1,25 mg može imati drugačiji terapijski efekat od 1/4 tablete Propranolola od 40 mg, jer se oni razlikuju po aktivnim sastojcima, mehanizmu delovanja i farmakološkim karakteristikama. Ukoliko želite možemo vam zakayati online konsultaciju sa kardiologom (cena je 1500 RSD) Svako dobro.
Ana replied 5 месеци ago

Pitala sam zbog čestih preskakanja koja imam u toku dana. Imam prolaps mitralnog zaliska MR 1+, u poslednje vreme mi smeta. Pa me zanima da li redovnom terapijom propranololom mogu preskakanja da se smanje ili je potrebno da se terapija pije ceo život ?

Dr Vladimir ŽivkovićDr Vladimir Živković replied 5 месеци ago

Propranolol se često koristi za kontrolu srčanih aritmija, uključujući preskakanja srčanog ritma. Međutim, odluka o trajanju terapije zavisi od specifične dijagnoze, stanja srca i preporuka vašeg kardiologa. Neki ljudi mogu koristiti propranolol samo privremeno radi kontrole simptoma, dok drugi mogu zahtevati dugoročnu terapiju. Važno je redovno pratiti svoje zdravstveno stanje i redovno se konsultovati sa svojim lekarom kako bi se odredila najbolja terapija za vas.