Kako se prikupljaju Vaši podaci prilikom posete našem sajtu?

Mi unapređujemo našu internet stranicu LekarInfo.com tako što poboljšavamo funkcionalnost našeg sajta prikupljajući određene podatke o Vašim posetama i ponašanjima na našem sajtu. Mi prilagođavamo i personalizujemo izgled i funkcionalnost našeg sajta na osnovu informacija o Vašim aktivnostima, kao što su vreme koje provodite na našem sajtu, koje veb stranice na našem sajtu posećujete i slično. Mi ne prikupljamo Vaše lične podatke putem kolačića.

Šta su kolačići i kako se prikupljaju?

Kolačići, oznake piksela i slične tehnologije (kolektivno “kolačići”) su datoteke sa malim količinama informacija koje se preuzmu na bilo koji uređaj sa omogućenim internet pristupom – kao što je Vaš računar, pametni telefon ili tablet – kada posetite veb sajt. Kolačići se zatim šalju nazad na veb sajt sa koga su potekli u svakoj narednoj poseti ili na drugi veb sajt koji prepoznaje taj kolačić. Kolačići obavljaju mnogo različitih i korisnih poslova, kao što su pamćenje Vaših podešavanja, generalno poboljšavajući Vaše „online“ iskustvo.

Mi koristimo kolačiće kada korisnik koristi našu internet stranicu kako bismo identifikovali Vaš program za surfovanje internetom, ne Vas lično, svaki put kada pristupite našoj internet stranici. Kolačići nam govore koje strane posećujete i koliko često. Mi koristimo te informacije kako bismo povećali korisnost naše internet stranice – primarno zbog tehničkih razloga, kao što je bolja navigacija stranicom. Osim toga, koristimo dodatke za internet stranice koji skladište informacije u Vašem lokalnom pregledaču kako bismo bolje shvatili analitiku internet stranice. Ove informacije se obrišu kada zatvorite Vaš pregledač.

Takođe kolačiće koristimo i za sakupljanje anonimnih, zbirnih statistika koje nam omogućavaju da razumemo kako ljudi koriste naš veb sajt i da nam pomognu da poboljšamo njegovu strukturu i sadržaj.

Ko prikuplja kolačiće?

U zavisnosti od sadržaja veb sajta, kolačići mogu biti postavljeni od strane organizatora LekarInfo platforme (first-party cookies) ili od strane trećih lica (third-party cookies).

Na našem sajtu, postavljeni su isključivo kolačići od strane organizatora LekarInfo platforme. Ovo su kolačići koje mi postavljamo na naš veb sajt na kojem se upravo nalazite i koje koristite kada pregledate naš sajt.

Koje vrste kolačića se nalaze na našem sajtu?

Na našem sajtu prikupljaju se isključivo kolačići performansi. Kolačići performansi poznatiji i kao analitički kolačići služe da prikupljaju informacije o tome kako koristite naš internet sajt uključujući podatke koliko često posećujete naš sajt, na koje stranice često idete, koliko vremena provodite na našem sajtu i sl. Ovi kolačići se koriste isključivo kako bi se poboljšale performanse našeg sajta i Vama pružilo bolje korisničko iskustvo. Kolačići performansi ne služe da Vas identifikuju kao pojedinca, već da poboljšaju funkcionisanje našeg sajta.

U slučaju da ne prihvatite ove kolačiće to može da onemogući pristup određenom sadržaju na našem sajtu kao i da utiče da određene performanse i funkcionalnost našeg sajta.

Koliko se dugo čuvaju prikupljeni kolačići?

Što se tiče trajanja, na našem veb sajtu možemo koristiti dve različite vrste kolačića:

Kako se kontrolišu i brišu kolačići?

Kolačići postavljeni na našem sajtu se ne smatraju prihvaćeni sami po sebi, ako želite da ih onemogućite ili obrišete prvo morate da ih izričito prihvatite putem alata za upravljanje kolačićima koji će Vam se prikazati prilikom prve posete našem sajtu.

Prilikom prve posete našem sajtu, pojaviće Vam se obrazac koji Vam omogućava da izaberete koje ćete kolačiće omogućiti i prihvatiti da prikupljaju informacije na našem sajtu. Kolačiće prihvatate štikliranjem kvadratića koji se nalazi na našem alatu za upravljanje kolačićima. Ukoliko izričito ne odobrite kolačiće, smatraće se da ih niste prihvatili.

Većina internet pretraživača je podešena da automatski prihvataju kolačiće. Ako ne želite da naš veb sajt čuva kolačiće na Vašem uređaju, možete promeniti podešavanja internet pretraživača tako da dobijete upozorenje pre nego što se snime određeni kolačići. Takođe možete podesiti tako da Vaš internet pretraživač odbija većinu naših kolačića ili samo određene kolačiće trećih lica. Takođe možete povući svoju saglasnost na kolačiće brišući kolačiće koji su već sačuvani.

U slučaju da za pristup našem sajtu koristite različite uređaje (uključujući i različite vrste uređaja kao što su telefon, tablet, laptop računar) neophodno je da izvršite podešavanje Vaših internet pretraživača na svim ovim uređajima.

Informacije kako možete menjati podešavanja kolačića možete pronaći u sekciji „Pomoć“ internet pretraživača koji aktivno koristite za pristup našem sajtu.

Kako bismo Vam pomogli da se lakše snađete, klikom na naziv internet pretraživača koji koristite bićete upućeni na korisničko uputstvo za upravljanje kolačićima tog internet pretraživača: