Kristina asked 1 година ago
Postovanje Moj decko ima problem koji traje skoro mesec dana. Ne zeli da ide kod lekara. U levom testisu oseca kao neku napetost. Ne zna da objasni ne boli ga ali ima osecaj kao da je istegnut testis, napet, kao da ga nesto bukvalno vuce. To su njegovi opisi i to je nesto sto traje. Proslo ga je na 2-3 dana i onda posle toga je imao bol nije smeo da pipne od bola i sada opet oseca tu neku napetost i kao istegnuce.  Zanima me da li je nesto ozbiljno jer on kod lekara nece ne mogu ga naterati. Testis je normalan nema nikakve kvrge niti ista i nema drugih tegoba.

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Postovana  Ne mozemo znati strukturu testisa bez ultrazvuka testisa bar ,potom daljih dijagnostickih metoda . Na prvom mestu treba iskljuciti malignu bolest koja se uspesno leci ako se brzo dijagnostikuje i leci . Naravno moguci su i drugi uzroci ,od akutnih do hronicnih ,koji mogu napraviti dalje komplikacije bez lecenja . Pretpostavljam da je strah od ishoda razlog izbegavanja pregleda . Tak strah je iracionalan . Realno ima razloga za zabrinutost i sto hitniji pregled . Sa dobrim lecenjem bice dobar i kvalitet zivota . Pozdrav        
Kristina replied 1 година ago

Postovanje
Decko je bio na pregledu kod urologa i na UZ mu je nadjeno ‘nesto’ velicine 12mm u levom testisu koji ga i boli. Dobio je uput za analize markeri tumora, kompletne krvne slike kao i ct abdomena.
Analize je odradio i sve je negativno, malo mu je povisen holesterol i to je sve ali tumor markeri su negativni.
Njega i dalje boli i probada pri odredjenom polazaju ili odredjenim pokretima.
Kod lekara ce sa rezultatima ponovo otici posle praznika.
Sta jos moze biti to. Neka cista?

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Postovana  Tumor jos uvek nije iskljucen ,ali moze biti ,mozda i posledica zapaljenja ,moze da pokusa da uzima antibiotuk sireg spektra delovanja i analgetik do kontrolnog uroloskog pregleda . Sve najbolje zelim ,pozdrav!