Milos asked 1 година ago
Dobar dan. Vec duze vremena imam neprijatan osecaj u desnom testisu, ponekad u preponi i donjem delu ledja. Radeo sam samopregled testisa i nista nisam napipao. Radeo sam i: Krvnu sliku, rezultati su dobri. Sedimentaciju - takodje dobri rezultati. Biohemijske analize takodje dobre. Analizu urina - i ona je dobra. 2 puta sam isao na ultrazvuk testisa, urolozi kazu da je sa njima sve u redu. 
Jedan je rekao da mi je desni testis malo otisao na gore ali da je to zato sto sam kao mali operisao kilu sa desne strane. Trebam li da se zabrinem i ima li nekog resenja za moj problem.  Da napomenem, ovo mi se sada prvi put desava, nikada do sada nisam imao taj problem. Do pre par meseci sam bio vrlo aktivan, a zadnjih par meseci puno sedim jer sam krenuo da radim neki posao preko interneta (sedenje 14-15h). Da li je to mozda od dugog sedenja? 
Hvala..

3 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Postovani  Potrazite i pregled hirurga . Mozda se radi o preponskoj pocetnoj kili ili drugom problemu  Pozdrav
Milos replied 1 година ago

Dobar dan. Bio sam kod Hirurga u bolnici, rekao mi je da nemam preponsku kilu i da je sve u redu. Napominjem taj osecaj mi se desava kada dugo sedim, ali hirurg kaze da to nema veze sa sedenjem..

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Postovani  Bol u preponi moze biti i prvi znak obolelog kuka .  
Milos replied 1 година ago

A da li to moze da bude povezano sa tim osecajem u testisu, i da li se taj problem sa kukom leci jacanjem i istezanjem?
Bol u desnom testisu se smanjio skoro nestao, ali kada hodam kao da se malo pomeri na gore i to me iritira. Urolozi kazu da je sa testisima sve u redu a hirurg kaze da nemam pocetnu preponsku kilu. Istina da mnogo sedim zbog posla kojim se bavim i osetim neku malu bol u kuku ali prilikom istezanja, ali mi to ne predstavlja problem prilikom fizicke aktivnosti i trcanja. Hvala puno

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Uradite rtg kukova  Ponovite uroloski pregled sa ultrazvukom testisa i ultrazvukom prepona . Pozdrav
Milos replied 1 година ago

Vazi, ali ultrazvuk testisa sam radio prosli i preprosli mesec, oba puta su bili dobri.