Ivana asked 2 године ago
Postovana doktorka, imam bebu koja je danas napunila dva meseca. Kad je zovemo po imenu ne reaguje? Cesto nece da okrene glavu kad je zovemo, nego gleda na drugu stranu. Npr.zagleds se u neku igracku. Da bismo uhvatili njen pogled moramo da joj stanemo u vidokrug, tik ispred nje kako bi nas opazila. Da li je to normal o ili ne?

2 Answers
Dr Lana VeselinovićDr Lana Veselinović answered 2 године ago
Poštovana, beba u drugom mesecu bi trebalo da Vas prati na zvučne signale. Otidjite pedijatru na pregled, ne mogu da procenim da li je navedeni problem porekla očnog ili drugog sistema.
Ivana replied 2 године ago

Pistovana dr, beba je vec napunila dva meseca. Trenutno ima dva meseca i dva dana. Nije u pitanju ocni problem jer uredno prati igracke koje se vrte i reaguje na zvucni signal. U smislu, kada je zovem da joj pricam, ona me pogleda,nasmeje se i vrlo kratko zadrzi pogled, a onda se zagleda u nesto drugo. Neke majke kazu, da njihove bebe u ovom uzrastu prate pogledom odraslu osobu kad se krece. Moja jos to ne radi, zato Vas pitam je l’ to normalno? I jos se ne igra rucicama. Da ih gleda, zagleda….eto, to me brine. Ovako je beba zivahna, smeje se i klikce na igracku koja joj je omiljena.

Dr Lana VeselinovićDr Lana Veselinović answered 2 године ago
U redu. Meni to ne deluje zabrinjavajuće u ovom trenutku pošto kažete da ona drži pogled ali kratko, svakako ćete Vi ispratiti njen razvoj i stanje, pa na nekom narednom pregledu kod pedijatra skrenite pažnju lekaru na to.