Tijana asked 2 године ago
Dobro vece! E ovako, ja sam vam.pisala pre mozda mesec dana za peckanje u dojci i uradila sam ultrazvuk i sve je bilo u redu. Imam nele mikro cistice ali nisa strasno. I onda sam se smirila jer sam bila sigurna posle pregleda da je sve u redu i da nije nista strasno i nastavila sam kao i ranije da zivim normalno. Pojavio se drugi problem a to je da mi je izasla zlezdica mala sa leve strame vrata bolela je i pomerala se medjurim.sada je to splasnulo. Sada su mi se javili napadi panike i veliki strah zato sto sam primetila da imam bubuljicu na kljucnoj kosti i kao da mi se nadulo i ja tu pipkam stalno i kao da vidim da mi je nekakko iskocilo ta kost tu medjutim kada podignem obe ruke izadje i sa sdruge strane a kad legnem kao da imam vecu "kuglicu* ali mozda je opet kao kost ne znam. Posetila sam hirurgq koji mi je gledao grudi i on mi je objasnio i pipkao je tu kaze da aam zdrava ali ja se nisam smirila.svakog pitam i mamu i sestre i drugaricu kazu mi da ne vide nista i da su to kosti ali mene je i dalje strah (hipohondar sam) kao da ne verujem doktoru sada kao da me nije lepo pipnuo tu gde ja mislim da imam tu kuglicu. Zanima me vasw misljenje ? Sta moze tu da bude kos kljucne kosti? Imam tu kuglicu ali kao mozda da je kost a sa desne strane manja je. Ne mogu normalno da funkcionisem odmah mislim.da je nesto strasno. Veliki pozdrav nadam.se da sam lepo objasnila.       
Attachments

5 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Postovana  Moze uraditi ultrazvucni pregled mekih tkiva (iznad kljucne kosti obostrano,pazusne jame ,prepone ) i vrata da se umirite . Pozdrav        
Tijana replied 2 године ago

Hvala na odgovoru! Radila sam ultrazvuk dojki, i pazuha. I to je sve bilo u redu pre dve nedelje sam radila. I kao sto sam napisala juce sam bila kod hirurga medjutim on mi je pipnuo i objasnjavao ali ja i dalje nisam smirena. Da li to moze nesto da bude to sto mislim da imam tu kod desne kljucne kosti ili moze samo kost da bude ? Kako da napravim razliku izmedju kvrge i obicne kosti?

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Mislim da objektivno nema razloga da brinete ako Vam je hirurg posle pregleda rekao da je sve u redu . Ne mozemo sami sebe pregledati . Pitanje je zasto ste toliko uznemireni .
Tijana replied 2 године ago

Sve mislim da mi nije lepo pregledao ja sam hipohondar i bukvalno nisam svesna juce bila od straha pa ni ne secam.se sta mi je objasnjavao. Mama je posle ispricala ali ja i dalje vidim.kao ispupcenje. Do sada nisam obracala paznju na kljucne kosti iskreno nego bila mi je tu bubuljica pa eto tako od tada stalno to pipkam. A i dalje se plasim. Kao da imam tu nesto. A valjda bi lekar rekao i poslao bi me na ultrazvuk. Opet kazem radila aam ultra zvuk dojki i pazuha e sad ne znam da li je radio i tu ali to je bilo pre dve nedelje. Da li tu moze da bude jedna veca ta kost na kljucnoj kosti a na drugoj strani manja? Mogu li one da se razlikuju?

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Mogu se malo i razlikovati kljucne kosti ,posebno ako ne stojite pravo ili ako imate bocno iskrivljenu kicmu .  
Tijana replied 2 године ago

A da li se tu mogu pojaviti maligni cvorovi? I kakvi su simptomi? Zaboravila sam da kazem da imam 17 god.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Ultrazvucni pregled mekih tkiva ,lab sed kks urea kreatinin ldh ck alt ast crp urin su objektivne dijagnosticke metode koje mozete uraditi da proverite svoje sumnje . Ako se ispostavi da je organski sve u redu ,mozete potraziti i razgovor sa psihologom kako bi ste razumeli svoje strahove i oslobodili ih se .
Tijana replied 2 године ago

Radila sam krvnu sliku pre 3 meseca i bilo je sve u redu. Da li je potrebno ponoviti ponovo? Da, znam, i hvala vam na odgovorima i strpljenju.

Tijana replied 2 године ago

Tacnije 9.novembra sam uradila krvnu sliku.i bilo je sve u redu. Bela i crvena krvna zrnca, trombociti itd.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Ako ste zabrinuti uradite predlozene analize . Pozdrav