Mila asked 5 месеци ago
Poštovani,
Imam 28 godina i pre godinu dana sam zbog zvrbeža oba uha i manjka cerumena uradila bris koji je pokazao Candidu u velikom broju. Doktor spec ORL kaže da se u uhu ne vide gljivice ali mi je prepisao da mažem Triderm kremu 15 dana. Krema je pomogla oko mesec dana kada se svrbež opet vratio. Onda sam dobila Canesten kapi koje su me pekle pa mi je dr dao Nystatin prašak koji je bio razblažen sa vodom. Nakon 15 dana primene na ogledalu vidim stvrdnut cerumen, verovatno od praška i vode i na gornjoj strani ušnog kanala kao bele naslage. Zanima me da li cerumen može biti tako svetao ili su se gljivice još više razmnožile i koju bi mi kremu ili kapi preporučili. Svrbeža sad nema.
Trenutno ukapavam kantarionovo ulje 3x2. Planiram ga pomešati sa uljem čajevca. Ne jedem slatko i belo prašno i trudim se ojačati imunitet.
Unapred zahvaljujem,
Mila

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 5 месеци ago
Postovana  Verovatno imate gljivicnu infekciju ponovo. Uradite bris uha . Uradite i osnovne lab analize . Terapija antigljivicna ,lokalna i oralna ,najbolje uz infektoloski pregled . Pozdrav