Jelena asked 4 месеца ago
Postovan Doktorka, da li smem piti lek concor cor ako imam aritmiju srca? Odnosno srce nekad preskoci otkucaj, a doktorka mi je prepisala concor zbog tahikardije. I da li ga smem piti ako pijem Siofor? Posto u uputsvu pise da se posavetujem sa lekarom ako pijem lek za snizavanje secera. Svakako da imam zakazano kod kardiologa, ali tek za 2 nedelje, pa me zanima i koliko je opasno to preskakanje srca? Anksiozna sam i pod stresom, i znam da je to razlog svega toga..Ali me brine to preskakanje srca, srce preskoci jedan otkucaj i onda par puta krene da lupa jako...Pozdrav

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 4 месеца ago
Postovana  Mozete piti Concor jednom.dnevno u preporucenoj dozi . Pozeljan je Holter ekg i kardioloski pregled. Pozdrav
Jelena replied 4 месеца ago

Hvala Doktorka na odgovoru. Zanima me jos da li je lek concor lek koji se pije ceo zivot, ili sa vremenom on moze da se ukine postepeno? Naravno uz nadzor lekara.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 4 месеца ago
Potrebno je naci uzrok problema i leciti uzrok. Uzrok moze biti van srca npr hipertireoza ili anemija ,zatim problemi sa plucima ili drugim organima itd ,zatim srcani uzrok razne vrste itd . Posle laboratorije i to sed kks crp fe urea kreatinin hol trig alt ast ft4 tsh urin i kardioloskog pregleda bice jasniji uzrok i odgovor koliko dugo cete piti concor . Javite se sa rezultatima ,pozdrav!