KP asked 1 година ago
Pozdrav doktore

Odlucila sam da na efikasniji nacin saznam kako rijesiti problem ili da me uputite sta bi moglo da bude i da li je opasno.A ovaj problem sam primjetila vec i ranije,koji se pojavljuje cesto,medjutim ovog puta je najintenzivnije izrazen.Naime,uvijek se desava ujutro da mi prsti u obije ruke budu utrnuli i bolni te ne mogu ispraviti ,i potrebno je da ih gibam  i prati me tokom dana utrnulost prstiju ali kroz rad me prodje.Prije dan sam osjetila kao utnulost ali sam mislila da kao svaki put samo sam ruzno spavala pa sam ih presavila i tako doslo do toga.Ali juce mi je srednji prst desne ruke u potpunosti utrnuo i natekao ,malo je plav i nije bas u funkciji.Kao da sa sobom vuce i druge prste samo su manje oteceni.Jutros,u lijeve ruke kaziprst mi je isto tako natekao i ostali bole ali ne bole me mnogo,vise kao trnci.Spavala sam na ledjima i opustena da ih ne bih povrijedila ,ali kad mirujem kao da se vise zatezu.,takav osjecaj imam. 

Bila bih vam veoma zahvalna kada biste mi odgovorili sta bi moglo da bude i da li je vrijeme da posjetim doktora ? Hvala Vam unaprijed..Srdacan pozdrav :) 

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Postovana  Uzrok Vaseg problema mogu biti neuroloski poremecaji,zatim oboljenja vratne kicme ,kao i reumatoloska oboljenja . Potrazite pregled reumatologa i neurologa . Pozdrav