Jovana asked 5 месеци ago
Dobar dan.  Davala sam rezultate jer imam problema sa crevima u poslednje vreme. Naime ujutru prvo imam konstipaciju pa posle pola sata dijareju, skoro svakog jutra je tako, kada pijem Linex tri puta na dan malo se smire creva ali i dalje nije to kako treba. Rezultati koprokulture, na okultno krvarenje, crp i krvna slika su u normalnim granicama, samo je gvožđe smanjeno. MCHC je 313 g/L, gvožđe u serumu je 6.08, UIBC je 65.3, ferritin 5.17. E sada, ono što mene zanima je da li je moguće da imam problema sa crevima zbog nedostatka gvožđa? Htela bih da izbegnem kolonoskopiju ukoliko je to moguće, pošto su mi svi rezultati dobri kao što rekoh sem gvožđa. Hvala unapred na odgovoru. 

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 5 месеци ago

Postovana
Kolonoskopija je tkz zlatni standard dijagnostike .
Ako ima skrivenog krvarenja u crevima morate je uraditi ,preporucujem u kratkotrajnoj opstoj anesteziji .
Pozdrav

Jovana replied 5 месеци ago

Nema, rezultat na okultno krvarenje je negativan, kao i koprokultura na gljivice i bakterije, i negativan heliko, svi rezultati su u redu sem gvožđa. Zato pitam da li je moguće da je povezano sa nedostatke gvožđa?

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 5 месеци ago
S obzirom na opis tegoba treba uraditi kolonoskopiju i iskljuciti hronicna ozbiljna oboljenja debelog creva koja mogu biti osnovni uzrok .