Elvisa asked 10 месеци ago
Pistovani. Evo Vec treci mjesec Kako mi igraju misici po cijelom tijelu. Prije svega vec od pocetka god Stalno nesto Novo. PrVO glavobolje uradila mrt Cct i lumbalnu punkciju nista. Onda od Marta nekakav suhi kasalj. Tri puta kod uhogrlonos nista. Onda pulmolog ct Thorax opet nista. Labor u redu. Imam haschimoto Ali euthyreot tsh jos uvijek bei 1,2. imala sam vit d manjak uzimala tablete i manjak zeljeza takod ne vise. Ostalo sve ok. Osim visokih antitijela tpo. Imala kao neki uvecan cvoric na vratu uradim mrt Max velicina 0,8 cm. Onda stalni stres i imala exstrasystole. Kardiolog nista nije nasao. E sad ta titranja misica dva puta neurolog EMNG uredu kompletno. Nema atrofije misica. Ja Imam nekad osjecaj da mi je desna ruka i noga kao teske Ali Tonis misica reflexi sve u redu. Snaga tu. Da li je stvarno moguce da je do hasimota Iako su hormoni u redu. Uzimala sam magnezij Vitamine Ali bez nekog velikog uspjeha. Svi smatraju da je psihicki. Jer kod ALS od cega ja strahujem navodno ne bole misici a mene uzasno svaki boli koji dirnem i da ta titranje ne idu sa jednog na drugi misic Nego pocnu na jednom. Jer Se izmjenjuju jedno vrijeme na ledima Onda na rukama Pa na nogama. Da li je To stvarno tako. 

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 10 месеци ago
Postovana Uradite pth i ca i fosfor u krvi jer poremecaji parastitaste zlezde mogu dati tegobe slicne onima koje opisujete  Uradite i kalcitonin u krvi . Pozdrav
Elvisa replied 10 месеци ago

A da li sa negativnim ENMG mogu da iskljucimALS. I da li hasimoti moze ovo da atvari Iako sam Jos uvijek euthyreot. Pijem vitamine magnesiujum vit d. Kao da je znacajno manje. I uzimam nesto na biljnoj za smirenje. Ujutro mi ruke utrnu Ali Se brzo opet sce uspistavi. Misici me uzasno bole

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 10 месеци ago
Malo je vetovatno da je Hasimoto uzrok .
Elvisa replied 10 месеци ago

Ja sad uzimam ginko Vitamine l karnitin Melissa i kao da su sad Manja titranja. Neurolog misli da bi moglo biti zbog hasimota.

Elvisa replied 10 месеци ago

Odnosno vise psihosomatski. Stres uzrok. Uzimam i Baldrian za spavanja. Taj me strah od ALS izluduje Iako neurolog Sumatra Ukoliko je EMNG uredu ne treba da Se brinem.