Marija Pešić asked 2 године ago
Poštovani, Imam ćerku uzrasta 14 godina i sledi joj revakcinacija. Pošto je moj suprug poslednjih godina postao veliki antivakcinaš, izrazito se protivi revakcinaciji iako sam ja potpuno saglasna da dete mora i treba da primi treću dozu vakcina. Molim Vas za jake medicinske argumente kojima bih mogla da ubedim supruga u suprotno (ako mu već nije dovoljno da dete treba da se zaštiti, da je vakcinacija obavezna i da neće moći da se upiše u srednju školu bez toga).  Unapred hvala.

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Postovana  Ne znam o kojoj se tacno vakcini radi ,ali uopsteno govoreci vakcine su nacin prevencije bolesti ,komplikacija i smrti . Znatno su produzile zivotni vek i kvalitet zivota . Nadam se da je to dovoljan argument za revakcinu . Pozdrav
Marija Pešić replied 2 године ago

Hvala na izdvojenom vremenu za odgovor, ali to nije dovoljan argument. Poslednjih godina se stvorio jak otpor jednog broja ljudi prema vakcinama pa mi treba mnogo jači argument.
Inače, verujem da se radi o vakcinama protiv dečije paralize i Di-Te-Per, mada Vi verovatno bolje znate zvanični kalendar vakcinacije od mene.
Ipak, hvala još jednom.