Tamara asked 4 месеца ago
Poštovani, Već duži niz godina imam stravične mučnine i povraćanja vezna za ciklus. Dan pre početka krvarenja ili dan ovulacije, svaki mesec, povraćam do iznemoglosti. Osim toga nemam druge tegobe, ni bolove ni glavobolju. Ciklus je redovan. Sve lekove na prirodnoj bazi sam već probala, kao i đumbir, čuvarkuću, virak i ostale biljne čajeve i ništa nije pomoglo. Šta može biti uzrok i šta mogu da uradim da povraćanja prestanu? 

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 4 месеца ago
Postovana, Hormoni jesu osnovni uzrok ,ali bi terapija usmerena na smanjenje kiselosti zeludacnog sadrzaja pomogla,pa preporucujem Controloc 40 mg1x1 tim danima i eventualno i Klometol 3x1po potrebi . Pozdrav
Tamara replied 4 месеца ago

Mnogo vam hvala za brz odgovor. Probala sam i sa oba ova leka, na žalost nije mnogo pomoglo. A da li možda diclofen duo može da pomogne i kod ublažavanja mučnina i povraćanja ili isključivo kod nekog fizičkog bola.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 4 месеца ago
Diclofen Duo je analgetik i antireumatik ,ali sa nezeljenim dejstvom na sluzokozu zeluca i creva ,tako da treba da ga izbegavate kod mucnine i povracanja .