Monika asked 2 године ago
Poštovani, Imam 29 godina. Pre dve godine počela su da se javljaju čudna krvarenja između dve menstruacije. Prvo je bilo na sredini ciklusa onda se ustalilo u vidu braonkastog sekreta par dana pred pojavu sveže krvi. Nisu bile ni produžene ni oskudne, sve do pre 4 meseca.  Primetila sam da se javljaju izrazito obilne i dugotrajne menstruacije, sa sve pojavom iritacije bešike i učestalog mokrenja. Povremeno se primire simptomi ali to je samo prividno. Javilo se ovog meseca i krvarenje van ciklusa. Vrlo oskudno. Sveža krv. Sada nemam krvarenja ali konstantno mi je uvećan sekret i kasni mi menstruacija. Takođe, kada dođe do krvarenja mene bole i noge i ruke i celo telo. Imam grčeve u mišićima i nekakve čudne nervne probleme. Primetila sam i pojavu suve kože. Javljala sam se kod ginekologa od samog početka i proveravala sve. Od kolposkopije, papa testa, infektivnih briseva, ultrazvukova, cistoskopije i magneta na svoju ruku... Ništa nije nađeno. Sada čekam da dobijem kako bih odradila hormone. Ali nikako da me pošalje na tu eksplorativnu kiretažu kako bismo isključili najopasnije stanje tela materice. Čekam na dijagnozu kao budala više godina. Ponavljam, imam 29 godina.    Šta bi trebalo da uradim i najbitnije pitanje DA LI BI SE RANICA ILI ZADEBLJANJE ILI TUMORSKA PROMENA POČETNA u telu materice videla na ultrazvuku? Ili na magnetu. Hvala. Pozdrav.
Attachments

3 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Postovana  Eksplorativna kiretaza ce pomoci ,kao i laboratorija sa hormonskim analizama . Moguc i hormonski poremecaj druge vrste ,pa se obratite i endokrinologu i ginekologu. Pozdrav
Monika replied 2 године ago

Hvala na odgovoru ali da li bi se kancer video?

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Postovana  Magnetna rezonanca je dosta precizan pregled ,vudjena je jedna serozna cista na jajniku ,ostalo je u redu .
Monika replied 2 године ago

Ta cista je nestala. Niko za sada nije posumnjao ni na endometriozu niti na bilo šta. Ginekološkinja me ne šalje na kliniku radi kiretaže iako ja smatram da treba. Pomenula bih da su ovi problemi sa mokrenjem (bez infekcije i sa urednim nalazom cistoskopije) bili izuzetno agresivni dugo vremena. Osećala sam probleme zaostajanja urina, konstantnu iritaciju i pritisak. Išla sam u wc na svakih 15 minuta. To se samo privremeno smiri. Psihički me je iscrpelo sve i jednom sam otišla u hitnu. Vratili su me nazad i ismevali tvrdeći da su mi potrebni psihijatrijski lekovi. Ovim putem se obraćam jer ne znam više kome već pokušavam sve što je u mojoj moći, ali lekare baš briga. Inače sam se skoro svakom od pomenutih specijalista i javljala više puta. U krvnoj slici se videla blaga anemija, blago povišen holesterol. Sedimentacija svega 9.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 године ago
Postovana  Uradite jos te preostale preglede i bice lakse ,znace se uzrok i nacin lecenja . Pozdrav