Sara asked 1 година ago
Postovani, trudnica sam u 37 nedelji trudnoce i otkrivena mi je Kampilobakterija u stolici. Prepisan minje Bulardi probiotik i popila sam celu kutiju medjutim stolica je postala cvrsca ali se posle tri dana opet javila tecno vodenasta stolica. Nastavila sam sa probiotikom i ponovila sam Koprokulturu i cekam rezultate. Zanima me da li ova bakterija i kako moze uticati na plod ? I ukoliko mi je koprokultura i dalje pozitivna na bakteriju koji antibiotik bih smela piti u trudnoci?

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Postovana  Uradite koprokulturu i potom terapiju antibiotikom po antibiogramu s tim sto se u trudnoci mogu koristiti penicilin i cefalosporini na prvom mestu . Do tada uzimajte probiotik i dosta tecnosti . Pozdrav
Sara replied 1 година ago

Hvala na odgovoru, medjutim kada sam trazila da mi koprokulturu odrade sa antibiagramom rekli su mi da se za tu bakteriju ne radi antibiagram. Da li je bakterija inace opasna za plod i u kolikoj meri?

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 1 година ago
Bakterija ponekad moze biti opasna . Antibiotici sireg spektra deluju na nju ,predlazem cefalosporine s obzirom na trudnocu .
Sara replied 1 година ago

Najlepse vam hvala na odgovoru!