Monika asked 3 месеца ago
Poštovani, Zovem se Monika, imam 30 godina. Nakon iscrpnih istraživanja u periodu od više od godinu i po dana, mnogih krvnih analiza, radioloških, opštih... Nisam dobila nikakav odgovor.  Imala sam simptome problema sa učestalim mokrenjem velike količine tečnosti, do te mere da me je iscrpljivalo. Sada se primirilo. Imala sam neke neurološke simptome suptilne prirode u vidu trnjenja i \\\\\\\"blagog oslabljenog osećaja\\\\\\\" svuda po telu. Kožne probleme u vidu upale koja liči na povremenu suvu kožu na licu i dlanovima. Imam povremene dijareje. Jedna epizoda je bila u vidu same vode. Kao posle klistira.   Analize krvi su uredne. Štitna žlezda uredna i vizuelno i prema analizama krvi. Polni hormoni uredni. Tromesečni šećer uredan. Kao i povremeni. Međutim meni se u urinu nalazi i aceton, jednom čak i do 3+. Od infektivnih uzročnika nađena je samo klebsiela. Jednom u urinu, jednom u plućima. Ja ne znam odakle meni baš ta bakterija jer nisam bila izložena bolničkom okruženju ali dobro. Bakteriju sam lečila i izlečila. Zatim sam zbog sukrvice u iskašljaju išla kod pulmologa i uradila skener grudnog koša sa kontrastom, pa se ispostavilo da su pluća čista. Kao i na prethidna dva rendgena. Ali čovek je napisao da vidi zaostalo tkivo timusa! Žlezde koja bi trebalo da je resorbovana u mojim godinama, mada mi je rekao da mu ne deluje kao bilo šta ozbiljno. Takođe bih napomenula da mi se stalno (već 3 do 4 puta) vide blago povišeni limfociti a smanjeni neutrofili u krvnoj slici. Ne u ukupnom broju ali u relativnom.  Radila sam cistoskopiju, magnet celog tela, mnogo ultrazvukova, razgovarala sa brojnim specijalistima i ništa nije nađeno osim eto tog timusa koji je uočen sada pre nedelju dana na mom snimanju skenerom. Zanima me da li treba brinuti oko toga i da li je normalno? Meni je rečeno da kod nekih ljudi to zaostane jednostavno. Opisan izveštaj glasi "U masnom tkivu prednjeg medijastinuma vidi se trouglasta delom rastresita formacija koja bi ukazivala na perzistirajuće tkivo timusa".   Hvala najlepše S poštovanjem, M.

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 3 месеца ago
Postovana  Dopunila bih ispitivanja jedino hematoloskim pregledom zbog poremecaja leukocitarne formule . Ostalo ne treba da Vas brine . Pozdrav
Monika replied 3 месеца ago

Više sam puta pitala lekare da li treba ići dalje sa ispitivanjima baš zbig tih povišenih limfocita, budu oko 48%. Oni stalno govore kako to nije ništa. Mislite da bi mogla biti neka vrsta leukemije?

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 3 месеца ago
Ne tvrdim. Uradite periferni razmaz krvi sa tumacenjem hematologa . Pozdrav