Tijana asked 8 месеци ago
Postovani, da li mi mozete pomoci oko tumacenja polnih hormona i reći da li oni mozda koče u začeću, jer vec 10 meseci pokusavamo bezuspesno. Radjeni su 3. dana ciklusa, imam 34 godine. Hvala    Estradiol 44,10 pg/ml (ref. vr. za folikularnu fazu 30.9-90.4) Fsh 7,02 mIU/ml (3.5-12.5) Lh 11,45 mIU/ml (2,4-12,6) Prolactin 208 uIU/ml (102-496) Progesteron 0,42 ng/ml (0-0,2) Testosteron 0,47 nmol/L (<1,67) AMH 1,56 ng/ml (0,15-7,49)

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 8 месеци ago
Postovana  Povisen je progesteron sto zahteva dalje ispitivanje endokrinolosko i ginekolosko . Pozdrav
Tijana replied 8 месеци ago

Hvala na odgovoru. A da li Vam se cini zabrinjavajuc odnos Lh i Fsh? Nailazim na informacije da ukoliko je Lh veci od Fsh to ukazuje na PCOS. Da li je to uvek slucaj? Na ultrazvuku nije utvrdjen PCOS, a hormoni govore drugacije.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 8 месеци ago
Ako je nalaz na uktrazvuku dobar ,nema razloga sumnjati. Pozdrav