Milan Karagaća asked 10 месеци ago
Poštovana doktorka Petrović nedavno sam Vam pisao u vezi mojih kardioloških problema i loših nalaza koronarografije i izuzetno sam zadovoljan Vašom pažnjom sa kojoom se udubljujete u problem , kao i iscrpnim odgovorima. Pošto je izgleda definitivna odluka da se ne podvrgavam reoperaciji, ostaću na medikametoznoj terapiji. S tim u vezi, interesuje me Vaše mišljenje o ovim kapima kao dodatku terapiji:  "STRAUSS HEARTDROPS KAPI 50ML Delovanje:Strauss kapi su klinički dokazan, prirodni proizvod proizvođača Strauss Naturals™ iz Kanade, koji čisti krvne sudove od aterosklerotskog pla.. Delovanje: Strauss kapi su klinički dokazan, prirodni proizvod proizvođača Strauss Naturals™ iz Kanade, koji čisti krvne sudove od aterosklerotskog plaka. Obezbeđujući normalnu prohodnost i elastičnost krvnih sudova, istovremeno podstiču normalnu cirkulaciju, utiču na nivo masnoća u krvi i krvni pritisak i doprinose normalnom radu srca.  Nalaze se na tržištu od 1980. godine, a predstavljaju stečena znanja i iskustva koja su se 8 generacija prenosila u porodici Strauss. Pomažu kod:
  • Ateroskleroze - čiste krvne sudove i omogućavaju dotok krvi do svih organa i delova tela
  • Visokog krvnog pritiska - snižavaju visoki pritisak jer šire krvne sudove i doprinose njihovoj normalnoj elastičnosti
  • Aritmije - obezbeđuju optimalan dotok krvi u srce što doprinosi normalnom radu srca
  • Povišene masnoće u krvi - smanjuju povišen holesterol i trigliceride i istovremeno čiste krvne sudove
  • Slabe cirkulacije - pospešuju cirkulaciju, čiste periferne krvne sudove i obezbeđuju zdravlje kapilara i vena
  • Angine pektoris - čiste koronarne krvne sudove, smanjuju bol u grudima i jačaju oslabljeni srčani mišić
Način primene: Dobro promućkati. Tri puta na dan staviti 0,55-2,5 ml pod jezik, zadržati 1 minut i zatim progutati. Prosečno trajanje pakovanja od 50ml je 25 dana (1ml 2 dana). Sastav : Prečišćena voda; etanol 35% v/v; vodeno-etanolni ekstrakti: lukovice belog Iuka (Allium sativum),ploda crvenog gloga (Crataegus laevigata), lista bele imele (Viscum album), herba srdačice (Leonurus cardiaca), ploda paprike (Capsicum annuum), lista i cveta crvenog gloga (Crataegus Iaevigata), lista borovnice (Vaccinium myrtillus), kore bele vrbe (Salix alba) Upozorenja: Strauss kapi ne smeju da koriste trudnice, dojilje i deca. Ne preporučuje se uzimanje kod akutnih upalnih stanja i tuberkuloze, kod osoba sa čirom želuca i dvanaestopalačnog creva, kod bolesti bubrega ili jetre i kod astme. Između uzimanja lekova i Strauss kapi preporučuje se pauza od 1 sat ili se posavetovati sa lekarom ili farmceutom pre uporabe. Za više od 40 godina, koliko su Strauss kapi na tržištu, nisu zabeležene negativne interakcije sa bilo kojom terapijom lekovima. DRUGO PITANJE : vezano za RANEX-u kao ,kako kažu lek izbora, ali kada se pročitaju kontraindikacije onda ne ide sa antiaritmicima, antihipertenzivima, beta blokatorima, deluje negativno na bubrege /imam dosta cista/, kao i na jetru. Pa šta Vi preporučujete kao alternativno odnosno koju medikametoznu terapiju, imam zakazanu kontrolu kod kardiologa tek za 25.12., a do tada uzimam terapiju kao i pre ležanja na klinici, jedinio mi dodat Lasix 1/2 u jutro. Izvinite zaista Vas mnogo maltretiram, koliko puta sam Vam pisao ,bolje je bilo da sam došao kod Vas,samo ne znam gde imate ordinaciju. Hvala Vam najlepše. Srdačan pozdrav.

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 10 месеци ago
Postovani  Sto se biljnih kapi za ciscenje krvnih sudova tice mozete pokusati oprezno ,mada ne ocekujem spetakularni efekat . Terapiju treba da uzimate onako kako je kardiolog propisao . Svaki lek ima moguca nezeljena dejstva ,lekar to ima u vidu kada se odlucuje za odredjenu kombinaciju lekova . Trudimo se da korist bude veca id moguceg rizika i da se rizik svede na minimum dobrom kombinacijom vrste i doze leka u odnosu na zdravstveno stanje . Uz to ,pracenje i kontrole redovne su dragocena pomoc i pacijentu i lekaru i prevencija jezeljenih efekata. Nadam se da ste bolje i da cete biti jos bolje . Javite se u svako doba ,a posebno posle kardioloske kontrole . Hvala na lepim recima i komplimentu . Verujem da s ako bira poziv po unutrasnjem porivu ,moja je iskrena zelja da razumem coveka i njegov problem i da pomognem u saradnji sa pacijentom . To je uvek dvosmeran proces,dobra saradnja daje najbolje rezultate  Srdacan pozdrav!    
Milan Karagaća replied 10 месеци ago

Izvinjavam se, ne rekoste ništa za RANEX-u i koje eventualno lekove bi ste Vi preporučili, naravno da bi se bolje pripremio za kontrolu i bio informisan o lekovima koje mi bude propisivala. Srdačan pozdrav

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 10 месеци ago
Ranexa je lek za anginu pectoris koju odredjuje kardiolog . Kontraindikovana je teske bubrezne insuficijencije . Mislim da treba da pocnete da pijete taj lek ako je propisan ,pocnite od  najmanje doze leka . Ja radim kao specijalista opste medicine vise decenija ,ali kod kardioloskih bolesnika uvodim.osnovnu terapiju koju mogu i trazim obavezno detaljno kardiolosko ispitivanje i lecenje . Pratim potom pacijenta sa svim.njegovim.zdravstvenim.problemima.   Pozdrav
Milan Karagaća replied 9 месеци ago

Veoma poštovana doktorka Petrović,
Srećna Vam Nova 2024.godina, uz najbolje i najlepše želje što se poželeti može.
Neka vas svakodnevno u dobrom zdravlju prate uspeh i sreća u svemu što planirate na ličnom ,porodičnom i profesionalnom planu.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff replied 9 месеци ago

Sve najbolje i najlepse ,takodje!
Puno radosti i zdravlja ,uspeha i srece ,takodje!
Sa nasom uspesnom saradnjom i dalje!
Hvala ,srdacan pozdrav!!!