Pitanja i odgovoriIzaberite oblast medicine na koju se odnosi Vaše pitanje: Opšta medicinaТрудница – бол у грлу дужи од десет дана
Ана Бајин asked 2 године ago
Поштовани, Имам проблем са болом у грлу, који није јак али је постојан, траје дуго, немам температуру, осећам се добро, али кашљем ( углавном суво) и слини нос ( зелена боја слине, обилна је и густа). 
Пошто сам трудна користила сам скоро све природне методе лечења ( прополис спреј, оригано уље - умерено, лимун, чајеви итд…) . Тренутно је боље али се бол појача ујутру. Кад прогутам чујем некад чешће некад не - пуцкетање у ушима. Немам бол у ушима. Све друго је ј реду. Не знам да ли су то симптоми вирусне или бактеријске инфекције, и ако има потребе за антибиотиком - који смем да користим? Да напоменем да живим у Канади, имам неке антибиотике у кући ( Синацилин од 500 мг и Хемомицин). 

Да ли и даље да покушавам природним методама да санирам то или ипак мора антибиотик? Најрадије бих га избегла, због трудноће. Хвала Вам најлепше унапред на брзом одговору!  

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 2 године ago
Postovana  Mozete uradite bakterioliski bris i test na na kovid ,kao i osnovnu lab i to kks crp  Ukoliko niste u mogucnosti da odete na pragled sto je najbolje ,mozete uzeti antibiotik na bazi penicilina koji imate jer nije toksican u trudnoci . Pozdrav