Slobodan asked 6 месеци ago
Poštovani,  Imam 75 godina i na hotmonskoj sam substituciji za tiroidu, koju sam kompletno izvadio 2004.  Uzimam Eurotirox 125mg dnevno, a 2 dana u nedelji primam 100 mg. Kontrola tirodnih hormana pre nedelju dana pokazali su da su Ft3 3.62 (2.43-6) i ft4 17.4 (9-19.1) u referentnim granicama, a TSH 0.148 (0.350-4.940), ispod ref.vrednosti. Pitanje: da li treba da povećam ili smanjim dozu hormona koje uzimam?  Hvala unapred na odgovoru

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic answered 2 месеца ago
Mozete smanjiti dozu za vikend za 25 mg pa pratite stanje  Pozdrav