Ivana asked 1 година ago
Dobar dan,imam problem sa suvom kozom.u hladnom periodu zna da svrbi.kad rascesem pojave se sitne crvene tackice,prestane da svrbi i brzo se povuce.ks mi je uredna,jetreni enzimi i enzimi pankreasa takodje,da li znate sta moze biti?jel samo od suve koze to moguce?

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovana  Na prvom mestu treba iskljuciti bolesti kao sto su dijabetes i bolesti bubrega . Zatim nedovoljna hidratacija ,pusenje ,stres ,losi vremenski uslovi itd mogu biti doprinoseci faktori...pregledom dermatologa treba iskljuciti atopijski dermatitis,psorijazu . Najbolje je da se obratite dermatologu za pregled i lecenje . Do tada mozete koristiti proizvode iz Eucerin medicinske kozmetike za suvu kozu . Pozdrav
Ivana replied 1 година ago

Sto se bubrega tice,radjen je uz.Dijabetes…samo secer u krvi radjen.Imam iritabilni kolon i vrevnu kandidu ako i to ima veze,koristim nistatin.Cigarete da,hidratacija moze biti bolja,stres…skoro pa sam pred otkazom…mozda je povezano.Oduvek imam suvu kozu,u zimskom periodu se desi da se peruta.Ako ne namazem kremu zateze me bas.Svasta sam uzimala,eucerin nisam.pokusacu i to.