Pitanja i odgovoriIzaberite oblast medicine na koju se odnosi Vaše pitanje: Nefrologija - Bolesti bubregaU inostranstvu sam, teza urinarna infekcija koja se ponavlja vec 2 meseca.
Danka Milosavljevic asked 1 година ago
Izvinite sto ce pitanje biti duze ali situacija je specificna. Pre 3 godine dobila sam jaku infekciju ali urinokultura nije pokazivala prisustvo bakterija. Tek nakon sestog pokusaja pojavili su se proteini lezala u bolnici i primala longacef.  Nakon deset dana sam i dalje imala temparaturu. Doktorka mi je prepisala levoxu i sve se sredilo Sada se nalazim u inostranstvu i takodje u urinu nije bilo nista ali je nastala burna infekcija. Prvo neprekidno bolno mokrenje a zatim bolovi i u bubregu. Dobila sam lek cefixime 400 jednom dnevno. Situacija se popravlja ali nakon 3 nedelje i dalje osecam peckanje pri uriniranju i po dnu stomaka. Kao da lek ne deluje dovoljno. Pitanje je sta sada? Pojacati lek na 12 sati dnevno ili promeniti. Levoxa mi je pomogla pre 3 godine ali ja sada pijem lamiktal psihostabilizator i Eliceu antidepresiv i ne znam smem li sada Levoxsu ili nesto sto vi mislite da treba. Temparaturu nemam ali sam pod pancefom mesec dana pa valjda zbog toga nisam ni dobila. Ipak jos osecam tegobe pri dnu stomaka i vreo urin i osecaj pecenja. Hvala unapred mnogo mi znaci jer ja ovde nemam mogucnost bolnickog lecenja ili detaljnih ispitivanja infekcije.

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovana  Uradite u lab kks crp sedimentacija  urea kreatinin i urin . Na osnovu laboratorije bice jssno kog stepena je urinarna infekcija i da li je dovoljna promena antibiotika ili je mozda potrebna dvojna antibiotska terapija parenteralno koja se daje u bolnici . Pozeljan je i ultrazvuk trbuha ili skener trbuha jos bolje . Mozete se javiti porukom sa rezultatom. Nema efekta dalje produzavati isti antibiotik ,svakako je potrebna promena terapije ,ali i pravilna dijagnostika . Pozdrav