Slobodan asked 2 године ago
Postovani,imam par dana problem sa alergijom (crvenilo po telu po nekad i kao plikovi)koja izbija sa vremena na vreme i povlaci se. Par puta u toku dana. Pocelo je nakon jednog rucka(kobasice,pljeskavice,cevapi,belo meso,urnebes,ljutenica) pijem presing (jedan dnevno i primam vec 2 dana inekciju Lemod  . Svakim danom maltene popijem i coca colu,energetsko pice,kafu. Bavim se sportom i usput sam povredjen (zadnja loza desne noge/butni misic),gde sam prinudjen da idem na terapije gde sam izlozen struji i raznim kremama. Imao sam pre ovoga 2x slicnu situaciju nakon pojedene hrane odnosno rostilja. Otok,alergija,svrab ali nakon dan,dva prodje. Sada je samo alergija koja traje 4-ti dan i molim za savet. Unapred zahvalan i hvala na razumevanju  
Attachments
Biljana replied 1 година ago

Poštovana,
Doktorice ja imam već dvije god problem osipa po koži krenulo je od šaka i tabana al se u zadnje vrijeme širi po cijelom tijelu osip se pojavljuje svaki dan i traje po pola sata peče svrbi i ponekad ima zadebljanje koje izgleda kao nadnica i bude bijele boje traje kratko i ponovo se pojav.Ja sam išla i kod doktorice ali nije mi ništa konkretno rekla niti dala kakav lijek.
To se pojavljuje tokom cijele godine .
Ja sam na našla na guglu po opisu simptoma da se to zove urtikarija i tako sam dobila informaciju od poznanici da je to imala i njena ćerka i da su to riješili sirupom pod nazivom Aril.
Sto bih Vas najljubaznije zamolila ukoliko ste u prilici da mi pomognete da li je taj sirup adekvatan za tu bolest i gdje mogu da ga kupim.
Unapred zahvaljujem.
L.p
Biljana

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovani  Imate alergiju na neku hranu ,potrebno je intenzivnije lecenje u ovakvoj akutnoj fazi antihistaminicima i kortikosteroidima ,potom izbegavanje hrane na koju ste alergicni i pregled imunologa . Pozdrav

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovani , Potrebno je izbegavanje alergena ,antihistaminici i kortikosteoidi do smirivanja tegoba