Aneta asked 2 године ago
Postovana, dobro vece
Koristim Yasmin pilule nesto duze od godinu dana (propisane od strane ginekologa), i savrseno su mi odgovarale, smanjen bol u toku ciklusa, sredjena krvna slika koja je uvijek bila problem usljed predugog krvarenja, ali i koza, kosa i sve ostalo je konacno kako treba. Medjutim prije nekoliko dana sam izvadila nalaze zbog operacije krajnika, i holesterol mi je nesto visociji nego inace (sholesterol 6.70, trigliceridi 1.76, HDL 1.50 i LDL 4.49)
Negdje vidim da su nalazi u skladu sa referentnim vrijednostima, a negdje ne..Treniram redovno, i zdravo se hranim, ne pusim i ne konzumiram alkohol. Da li je moguce da je to od pilula? Ako i jesu ovo neke iznadprosjecne cifre? I ako bi moglo biti od Yasmina, postoji li bilo kakav nacin da predjem na druge pilule a da se ne dogodi isto, sa obzirom na sve prednosti koje mi pruzaju..Hvala unaprijed!

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovana  Visok holesterol moze biti i genetski uslovljen ,potrebno je da lecite povisen holesterol statinima ako je jetra zdrava . Kontraceptivne tablete nisu strogo kontraindikovane u ovom slucaju . Pozdrav