Suzana asked 12 месеци ago
Поштовани, имам 53 година, последња нормална менструација ми је била 7.05.2022. у 7 и 8 месецу је била оскудна, неколико капи. Поново сам након годину дана добила 30.07.2023. била је оскудна и трајала је 4 дана са свим пратећим симптомимама циклуса.
На почетку сипмптома, јавила сам се гинекологу, урађен је папа тест II група и Др је рекла да је све ок,  циклус је ипак дошао. Пошто сам у мало пре тога имала уринарну инфекцију са једним крварењем уплашила се и урадила магнет мале карлице:
утерус је у индиферентном положају, уредне величине, дебљине миометријума, прелазна зона и ендометријум се не диференцирају. У десном јајнику циста 5, а у левом 20милиметара. Поново сам се јавила гинекологу која је тада урадила вагинални ултразвук, утерус у AVF, Е=цртаст, јајници бо, рекла да је све ок.
Имам надутост у доњем делу абдомена, претерану сувоћу коже као и вагиналну сувоћу, слабо, скоро никакво знојење, честе промене расположења, повремене валунге... због превелике сувоће сам урадила полне хормоне, укупни естрадиол <5, fsh 73,94, котизол јутарњи 295
Имам ли разлога за бригу?

Унапред хвала на одговору.
С поштовањем 
Сузана

Dr Petar StojkovicDr Petar Stojkovic Staff replied 12 месеци ago

Postovana Suzana nemate razloga za brigu sve je ok.
Uzmite sledecu terapiju kako bi ste resili suvocu: vaginalete Finderm forte 1 uvece 10 dana, svakog meseca po 10 dana i bice vam bolje. Za valunge i promene raspolozenja mozete capsule Luprinn 2×1, 3 meseca.
Pozdrav