Katarina Čolić asked 12 месеци ago
Postovani,   Posto ne mogu da ostanem trudna nekoliko meseci, upucena sam na dalje analize koje su pokazale da su polni hormoni u redu, ali da stitne nisu. Imam 35 godina, nisam radjala, i jako se plasim da li cu moci da zatrudnim i imam zdravo dete.   U prilogu dostavljam analize i rezultate koji ukazuju na Grejvsa/hipertireozu. U porodici su mozda bake (sestre moje bake) imale i moja sestra od tetke. Generalno ne patimo od bolesti. Imala sam Covid proslog avgusta. Na nalazu od pre 3 meseca, ne ppostoje uvecanja, promene niti vaskularizacija, a na nalazu sada da, i oziljkano tkivo. Da li je lecenje lekovima moguce, kao i zacece? Hvala unapred
Attachments

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 12 месеци ago
Postovana Potrebno je prvonlecenje hipertireoze ,a tek kada dodjete u eutiroidno stanje sa tsh oko 2,5 mozete planirati trudnocu . Pozdrav
Katarina Čolić replied 12 месеци ago

Hvala na odgovoru.

Dr mi je thyrozol da pijem, kontrola 6 do 8 nedelja, ali mi je naglasila da ce za tsh biti potrebno vise vremena a da cu trudnocu moci kada mi t4 i t3 budu u normali.

Da li je to dovoljno i za koliko se ocekuje normalizacija ths sa ovim lekom?

Hvala unapred

Katarina Čolić replied 12 месеци ago

Hvala, brinem jer vec neko vreme pokusavam da zatrudnim i imam skoro 36 godina, brine me zlezda i zacece i preuranjena menopauza zbog lecenja.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff replied 12 месеци ago

Potrazite dobrog endokrinologa .

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 12 месеци ago
Postovana  Morate imati strpljenja ,nema striktnog pravils do kada ce se stanje resiti ,za nekoliko meseci orjentaciono najbrze .