Sanja Kovacevic asked 1 година ago
Poštovani, 12.2 sam nedelja trudnoće. Do sad sam odlično podnosila uz povremene blage mučnine bez povraćanja. Međutim zaradila sam stomacni virus od supruga i njegove porodice. Ceo dan konstantne mučnine sa nagonom za povracanjem. Želudac mi ne prihvata ni hranu ni vodu. Posle 4 puta povraćanja u 24h prestala sam da brojim. Glavobolja neprestana uz bolove u mišićima, posebno nogama. Suprug je i gore prosao, naizmenično povracanje i dijareja, grčevi u stomaku i temperatura 37.5.
Odvojila sam se od njega koliko sam mogla, ali sam jako uplašena za bebu, jer sam pri kraju prvog tromesečja i ne znam kolike su šanse da bi to moglo da utiče na plod. Popila sam probitik, mg mivelu, malo supe i cajeve koliko sam mogla i prelezala ceo dan. Od lekova koristim utrogestan 1x uveče i aleract h 2x, kao i folnu kiselinu.
Danas mi je malo bolje, ostala je glavobolja I blagi bolovi u nogama, mučnina je podnosljiva i mogu po malo da jedem. Kod ginekologa imam kontrolu tek 3 avgusta. Radila sam Uz I dabl test pre dva dana i sve je bilo u redu. Molim vas recite mi da li ovaj virus ima uticaj na plod i treba li da budem zabrinuta? Hvala unapred

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovana  Ne bi trebalo da bude posledica po plod . Pozdrav