Aleksandar asked 1 година ago
Malaksalost već 3 nedelje, spavam između 7-9 sati ustanem oko 9-10 kao da nisam spavao maltene. Ne ustanem odmoran, već naprotiv kao da sam spavao 5 sati otprilike... Nos mi je isto zapušen 3 nedelje i nemam čulo mirisa, problem sa sinusima - ne bole me, ne osećam pritisak, imam dosta sekreta (šlajma) u predelu grla i nosa kog izbacujem. Bavim se sportom dugi niz godina, ishrana redovna i zdrava, prostih šećera baš baš minimalno unosim. Vežbam 4-5 puta nedeljno tj. vežbao pre nego što mi se ovo desilo. Uspeo sam da odem u ponedeljak na trening, a prethodni dan odigrao basket. Osećao se zdravo ta 2 dana, međutim utorak ujutru opet ista priča. Malaksalost, nos zapušen, nemam čulo mirisa, sekret izbacujem. U prvoj nedelji mi je bilo najteže, rekli mi da imam bronhitis kada sam otišao kod dežurnog lekara. Prepisala mi je antibiotike (Panklav), njih popio u toj nedelji, ali nije me prestajao taj umor/malaksalost i zapušen nos kao i taj sekret u organizmu.
Inhalirao se fiziološki+pantenol (ujutru i uveče), vadio krv posle nedelju dana od odlaska dežurnog - ispostavilo se da nisam ni imao bronhitis pošto sam vadio krv i nalazi su tako pokazali? (tako je rekla dr). Razlog mog razboljevanja mislim da je klima koja se nije čistila prethodnih godina, mislim da se dosta virusa i bakterija tu nakotilo pa samim tim kad se upali ona razbaca sve po sobi i to udišem. Da li ovo ukazuje na problem sa sinusima, tj. upalu sinusa? Nikada ranije nisam imao problema sa njima, a ako jesam ovo je prvi put da mi se ovako nešto dešava... Ovaj umor tj malaksalost je naporna stvar, nemam snage ni za šta, mišići kao da nisu moji a telo mi traži samo da odmaram..

1 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovani  Potreban je detaljan infektoloski i kardioloski pregled ,treba iskljuciti upalu srcanog misica ili druge ozbiljne probleme  Pozdrav