Dušan asked 1 година ago
Draga doktorko Biljana. Na malom mozgu mi se javlja temperatura koja čas pada, a čas raste. Tada mi se jave crne misli:"ubi se, obesi se, skoči, i slično.  Da li je uzrok teške telesne povrede u predelu malog mozga, oštrim predmetom, dečaka, u detinjstvu, jer su me sestre loše previle, a išli smo u Beograd kod kumova. Tamo sam dobio temperaturu, buncao.Na povratku, za Leskovac rana je procurila  i krv je šiknula do plafona kupea. Tek mi je kasnije Dr. Stošić, posekao kosu na temenu, i previo ranu kako valja.   

3 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovani Dusane , Potrazite pregled i neurologa i psihijatra . Stara povreda je zarasla do sada . Pitanje je sta Vas sada muci . To ce videti lekari na pregledima ,dobicete potrebno lecenje i bice bolje . Pozdrav
Dušan replied 1 година ago

Naravno te pomisli koje nisu moje sam pridavao đavolu. Ima tome deset, dvadeset godina. Ja sam bio aktivan vernik. O tome da mi temperatura čas raste, čas pada , dobio kao utešan odgovor, od oca Ilije, čuvara Hristovog grona, letećeg igumana, večito nasmejanog, iz manastira Svetog Jovana Krstitelja iz Gornjeg Matejevca, i ja sam se uz 20.pričešća,post i molitvu Gospode Isuse Hriste Sine Božiji pomiluj me grešnog, potpuno oporavio.
Što se tiče pregleda, kod neurologa sasvim ok. Zatražiću od moje Dr. Bise.
A nakon pregleda kod dr. psihijatra Jovane Živić, kada mi prepiše terapiju koju pijem,osim leka Rissar jer sam danas prekinuo s tim podmukli lekom.
Šećer u krvi mi je bio 7,8,a do pre neki dan 5,7

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Drago mi je da imate poverenja u svoje lekare i da ste vernik . Ne bih se bas slozila da je lek uzrok tegoba niti da ga izbacite ,razgovarajte o tome i sa Vasim lekarima . Javite da li Vam je bolje . Pozdrav 
Dušan replied 1 година ago

Važi. Javiću Vam, bez brige.
Nisam siguran da li će me primiti dr. Jovana Živić.
Rekla je da ne isključuje i mene kao pacijenta Marine Dimitrijević.
Mada mi se meni ne mili, koliko to bilo “nekorektno” s moje strane, da idem pred njena vrata, dr.Marine Dimitrijević od kako sam za samo dve nedelje od terapije, pao pred kupatilom nakon tri noći bez sna, i silnih jakih, kliničkih lekova. Šećer u krvi mi je bio 9.
Majka mi je dijabetičar i znam kakba je to muka. Pa ja jedva imam i za ove lekkve. Ne bih da usput postanem šećeraš.Leče me od nečeg čemu ne znam uzrok. Na osnovu mišljenja i Dijagnoze psihološkinje koju je psihijatar Dr. Marina Dimitrijević samo potvrdila.
Bez EEG-a, za koji mi treba uput psihijatra. Piše da mi treba. A posle me pita gde mi je i EEG nalaz. Kao dovoljan je psihološki nalaz. Srećom pa mi je Dr. Jovana Živić dosta iskorigovala terapiju.
Hvali mi 10%,da funkcionišem i bude mi bolje. Sestra mi kaže da sa 6 tableta ne može da mi bude bolje. I u pravu je 100%.
Ja sam od jedne Dijagnoze :Insomnia non organico, došao do akutnog psihotičnog polimorfnog poremećaja sa simptomima šizofrenije. Mišljenje psihološkinje Bojane. Stigmatiziran u startu jer sam se 1991.lečio od adolescentne krize, a 1993. G. Od akutne psihoze zbog trave.
Samo što sam rekao da sam imao audio halucinacije, nakon treće noći bez sna od leka Actavell, mogao da slomim i kuk od pada, sredinom decembra.
Onda sam sa mojom dr. Bisom probao sve iscrpljen od nesanice i anksioznosti.
Od injekcija OHB12.
Do Lorazepama, Sanvala, Ksalola, Konkora.
Uspaničen, kada sam gubio dah, s uputom otrčao do ATD-a, poslušao sam Vas. Dr, duša od čoveka mi je rekao da mi nije ništa i da nemam ništa na plućima, da je bog odbrojao dane.

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Nadam se da cete biti bolje . Mozete traziti i od svog lekara uput za eeg kabinet koji jeste na Neurologiji ,ali kao pocetak ,a i uput za skener ili magnetnu rezonancu mozga. Sto se secera tice ,dovoljna je dijeta uz kretanje da se ti skokovi glikemije regulisu ,na osnovu teksta . Mozete uraditi i dnevni profil glikemije i insulina i HbA1c,onda cete tacno znati ima li rizika za dijabetes. Redovna terapija ,podrska porodice i prijatelja uz saradnju sa lekarima sa kojima vec imate dobar odnos pomoci ce svakako . Pozdrav