Natasa asked 1 година ago
Postovani, Hvala sto nam prizate priliku da se konsultujemo sa Vama. Moje pitanje je sledece. Mama ima neku promenu na desnom bubregu velicine 26mm sa te desne strane ima i jake bolove koje ne mozemo tacno da prozenimo  od cega nastaju. Sutra ide na magnet pa cemo videti rezultate. Upravo je uradila krvnu sliku koja je potrebna za magnet a to je: 1. UREA, 10.9 2.KREATININ  135 3.eGFR  33 4.KALIJUM 5.6 Prosle nedelje nisu hteli da rade magnet zbog kontrasta jer joj je Kreatinin bio 129. Njen nefrolog je ponovo napisao izvestaj da magnet moze da se uradi do vrednosti 180. da napomenem da je i prosli put a i sada prima infuziju tri dana pre magneta,treba i jedan dan posle sa ponovnim analizama. Moje pitanje je,sta Vi mislite o tome i da li treba da budem zabrinuta zbog toliko povecanog Kreatinina i da li sa tom vrednosti  135 moze bezbedno da se uradi magnet? Srdacan pozdrav i hvala unapred!

2 Answers
Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
Postovana , Nece moci na magnetnu rezonancu sa tim vrednostima uree i kreatinina . Mozete uraditi hitan skener trbuha bez kontrasta kao prvu dijagnosticku metodu i potraziti nefrolosko lecenje . Hvala na lepim toplim recima ,pozdrav
Natasa replied 1 година ago

Postovana,sli njen nefrolog je odobrio da moze da uradi magnet do verednosti Kreatinina 160. Zato sam u dilemi sta raditi???

Dr Biljana PetrovicDr Biljana Petrovic Staff answered 1 година ago
U tom slucaju uradite magnet . Pozdrav